Uputstva

Preuzmite uputstva za Calculus12

Uputstvo za rad sa Calculus12 programskim paketom dostupno je u lokalnom i web izdanju, odnosno možete im pristupiti sa dve lokacije, na Internetu i na lokalnom disku vašeg računara. Uključena programska opcija "Internet" ("Opcije/Opcije programa/Lokacija - internet") zamenjuje klasično (lokalno) uputstvo. Internet uputstvo je integrisano sa programom (bilo koje dugme za uputstvo otvara web uputstvo). Za upotrebu lokalnog uputstva potrebno je da pokrenete Calculus12 i u aplikacionom meniju kliknete na dugme "Preuzimanje sa WEB lokacije" a zatim izaberete opciju za preuzimanje i instalaciju lokalnog uputstva. Po izvršenoj instalaciji pokrenite bilo koju Calculus12 aplikaciju da biste proverili dali je aktivirana opcija za lokalno uputstvo i ukoliko nije aktivirajte je: "Opcije > Opcije programa > Lokacija - Lokalno".

Ukoliko želite da vam je "brzo" uputstvo za Calculus12 uvek pri ruci i da ga koristite i na računarima na kojima nije instaliran Calculus12 ili da ga koristite sa npr. USB flash memorije, preuzmite uputstva za početnike i administratore sa sledećih linkova:


Za ova uputstva nije vam potrebna instalacija. Raspakujte i sačuvajte fajl preuzetog uputstva u folderu po vašem izboru i jednostavno ga pokrenite klikom na njegovu ikonicu.

Štampe

Preuzmite fajlove za izradu memoranduma

Sasvim je dovoljan i program Paint kako biste napravili funkcionale grafičke fajlove koji se koristi za potrebe štampanja Calculus12 dokumenata sa zaglavljem (header) i podnožjem (footer) kao što su računi (fakture), otpremnice i slično. Preuzmite Zip datoteku sa šablonima:


Kako da napravite dopadljivo zaglavlje i futer pročitajte u Calculus12 uputstvu - Sistem štampe.

Izvorne strane
TeamViewer

TeamViewer (Internet podrška)
Trenutna daljinska podrška – nije potrebna bilo kakva instalacija na klijentovoj strani. Daljinsko održavanje – 24/7 pristup udaljenim računarima i segmentima.

Adobe Reader

Adobe Reader (Čitač PDF dokumenata)
Adobe Reader je besplatan i standardno pouzdan za pregled PDF dokumenata. Adobe Reader radi sa svim vrstama PDF sadržaja, uključujući multimediju.

PDFCreator

PDFCreator (Kreator PDF dokumenata)
Kreiranje PDF fajlova od praktično bilo kog dokumenta.

MAPILab

MAPILab Advanced Security for Outlook
Omogućava e-mail komunikaciju Calculus12 programskog paketa sa Outlook-om.

Microsoft Download

Microsoft Download
Preuzimanja alatki i platformi Microsofta: .NET Framework i sl.